«Tastets de Fira», la jornada gastronòmica de promoció del producte de la terra riudomenca
«Tastets de Fira», la jornada gastronòmica de promoció del producte de la terra riudomenca
L’Ajuntament de Riudoms ha presentat avui el format especial de la Fira de l’Avellana per l’edició del 2020, que tindrà lloc el dissabte 24 d’octubre. Així, la Fira de l’Avellana de Riudoms continua viva aquest any malgrat la situació sanitària actual. Ho farà adaptant-se a les circumstàncies i concretament, en forma d’una jornada específica que tindrà com a objectiu principal la promoció del producte local, en especial el producte de la terra. D’aquesta manera, es posa en relleu la voluntat de l’Ajuntament de prioritzar la promoció econòmica del municipi i del producte de proximitat, fet que ja es va deixar entendre en la creació de la secció Gastrofira dins l'edició de la Fira de l’Avellana de l’any passat.
La jornada «Tastets de Fira» estarà formada per diversos actes, que posaran el focus en la formació de dues vessants professionals: l’agricultura i la gastronomia, dirigint-se doncs al sector de productors i elaboradors. Així, durant tot el dia, el públic podrà gaudir de diverses xerrades i showcookings on el producte de la terra local serà el protagonista. En paral·lel, una desena de restaurants i forns de Riudoms oferiran creacions realitzades amb avellana, oli o horta local per degustar al mateix establiment o bé per endur-se-les i poder fer-ne el tast.
Els showcookings, que comptaran amb cuiners locals i la cuinera mediàtica Ada Parellada, es realitzaran a la sala de cuina del Centre d’Entitats i Formació «Les Escoles Velles». Els cuiners, acompanyats de productors locals, elaboraran les receptes amb el producte de la terra riudomenca:
• 10h “Cuina sostenible i productes de proximitat” Showcooking i degustació, a càrrec d’Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana, i col·laboradora habitual de diversos mitjans de comunicació
• 12h “El valor gourmet dels productes d’aquí” Showcooking, debat i degustació, a càrrec del col·lectiu Gourmets de Riudoms
• 16.30h “Cultura, avellanes i fricandó” Showcooking comentat i degustació, a càrrec de la Secció de Gastronomia del CERAP
• 17.30h “Els postres són com el riure, sempre ens queda lloc per ells” Showcooking comentat i degustació, a càrrec d’Adam Sáez de Xocosave
• 18.45h “De l'hort al cor: Cuina de proximitat” Showcooking comentat i degustació, a càrrec d’Eduard Agell, del Restaurant Mas d’en Ros
• 20h “Els tresors de l'horta de Riudoms al plat” Showcooking comentat i degustació, a càrrec de Salvador Gras, subdirector de l’Hotel Mas Passamaner
Les xerrades que s’oferiran tindran lloc a la sala multiús del Teatre del Casal Riudomenc i són les següents:
• 9.45h “Control Integrat o control biològic en l’àmbit de l’agricultura” Xerrada tècnica agrícola, a càrrec de Judit Massagué Ripoll, de BIOAcció
• 11.30h “Fiscalitat en la comercialització i elaboració dels productes agraris” Xerrada tècnica agrícola, a càrrec d’Antonio Garcia Caballero
• 17.45h “Nova llei de la cadena alimentària” Xerrada tècnica agrícola, a càrrec del Col·legi d’Enginyers Agrònoms
• 20h “Any de traspàs o canvi climàtic: Alternança i altres problemàtiques de la present campanya” Xerrada tècnica agrícola a càrrec de Jordi Solé i Martí, tècnic ADV de l’avellana i cultius del Mediterrani. Organitza la Cooperativa Agrícola de Riudoms
Tant les xerrades com els showcookings tindran aforament limitat seguint les mesures de prevenció sanitària; és per això que el públic interessat ha de realitzar una inscripció prèvia a través d’un formulari de la pàgina web de l’Ajuntament de Riudoms www.riudoms.cat a partir del dimecres 14 d'octubre.
Per aquells que no hi puguin assistir, els showcookings es podran seguir en directe a través del canal de youtube de l’Ajuntament de Riudoms.